Zpět na kategorii

Nepečený sušenkový dort s krémem a čokoládou

Michaela Hanelová
25. 2. 2025, 3:25
Lifestyle

Tento dezert je jednoduchý, rychlý a neuvěřitelně lahodný. Krémová vrstva, jemná čokoládová poleva a sušenky nasáklé kávou tvoří dokonalou kombinaci, která potěší každého.

Kousek nepečeného sušenkového dortu s čokoládovou polevou
Foto: Freepik

Máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám trávit hodiny v kuchyni? Tento nepečený sušenkový dort je naprosto ideální – jednoduchý na přípravu, lahodně krémový a s bohatou čokoládovou vrstvou. Navíc ho zvládne úplně každý! Stačí pár ingrediencí, trocha trpělivosti při chlazení a máte dezert, který potěší celou rodinu.

Jeho tajemství spočívá ve vrstvení jemného smetanového krému, čokoládové polevy a sušenek, které nasáknou chutí kávy nebo mléka. Po pár hodinách v lednici se vše spojí v neodolatelně lahodný dort, který se doslova rozplývá na jazyku. A nejlepší na tom je, že se obejdete bez pečení!

Ingredience:

Krémová vrstva:

  • 400 g smetany ke šlehání
  • 400 g krémového sýra (např. mascarpone, Philadelphia)
  • 1 hrnek cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Čokoládová vrstva:

  • 200 g kvalitní čokolády (hořké nebo mléčné)
  • 200 ml smetany ke šlehání

Další:

  • Čokoládové sušenky (např. BeBe, Oreo bez krému nebo jiné kakaové)
  • 1 hrnek silné kávy nebo mléka (na máčení sušenek)
Nepečený sušenkový dort s vrstvami smetany a sušenek

Postup:

Příprava krému:

  1. Ve velké míse vyšlehejte smetanu s cukrem, dokud nezhoustne.
  2. Přidejte krémový sýr a vanilkový extrakt, poté šlehejte, dokud nevznikne hladký krém.
  3. Uložte do lednice, než připravíte čokoládovou vrstvu.

Čokoládová vrstva:

  1. Čokoládu nalámejte do misky.
  2. Zahřejte smetanu (nesmí se vařit!) a nalijte ji na čokoládu. Nechte působit minutu a poté promíchejte do hladké polevy.
  3. Nechte lehce vychladnout.

Skládání dortu:

  1. Do formy vyložte první vrstvu sušenek namočených krátce v kávě nebo mléce. Pozor, aby se nerozmočily!
  2. Přidejte vrstvu připraveného krému a rovnoměrně rozetřete.
  3. Pokračujte další vrstvou sušenek, poté naneste vrstvu čokoládového krému.
  4. Opakujte postup, dokud nespotřebujete všechny ingredience. Horní vrstvu by měla tvořit čokoládová poleva.

Chlazení a podávání:

  • Dort nechte odležet v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.
  • Krásně se rozleží a všechny vrstvy spojí v neodolatelnou dobrotu.
  • Podávejte vychlazené, nakrájené na porce.

Tip: Pokud chcete dort ještě vylepšit, posypte ho před podáváním kakaem, strouhanou čokoládou nebo nasekanými ořechy.

Nejnovější články

Líčení do mrazu: Jednoduchý trik Švédek, jak mít pleť dokonalou i v mínus dvaceti

Lenka Urbanová
27. 11. 2025, 1:30
Lifestyle

Zima je po roce zpět, a když teploty padnou pod nulu, většina žen ví, že je zle. Je to přesně to období, kdy ráno odcházíte z domova perfektně nalíčené, ale než stačíte dojet do práce, už máte červený nos, rozmazané oči a rozdrolenou „fasádu". Skandinávské ženy mají na tuhle zimní katastrofu skvělé řešení, a dokonce hrdě prohlašují, že chlad může být velmi dobrým přítelem, jen k němu musíte přistupovat chytře.

Odborníci varují: Tetované obočí je časovaná bomba. Jakmile kůže povolí, budete litovat.

Lenka Urbanová
25. 11. 2025, 19:08
Lifestyle

Probudit se a být už téměř nalíčená? To je pro spousty žen takový malý sen, který šetří čas i nervy. Přesně proto permanentní make-up obočí láká čím dál více žen, protože slibuje jednu zásadní věc: „ráno vstaneš a vypadáš stejně upraveně jako včera večer". Jenže jak to tak už zkrátka bývá, má to svoje „ale“!