Každý, kdo někdy pekl klasického beránka, ví, že může být suchý nebo se dokonce rozpadat. Tento recept vám zaručí dokonale vláčné a jemné těsto, které se vždy povede. Stačí pár základních surovin, chvilka času a dokonalý velikonoční beránek je na světě.
Co budete potřebovat?
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 ml oleje
- 200 ml mléka
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- Špetka soli
- Citronová kůra (volitelně)
- Moučkový cukr na posypání
Jak na to?
- Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr a postupně přilijte olej a mléko.
- Mouku smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli, poté ji pomalu vmíchejte do tekuté směsi.
- Pokud máte rádi lehce citronovou chuť, přidejte trochu nastrouhané kůry.
- Formu na beránka důkladně vymažte máslem a vysypte moukou.
- Pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 40 minut. Zda je beránek hotový, poznáte podle testu špejlí.
- Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem a můžete servírovat!
Proč si ho zamilujete?
- Hotový za chvilku – žádné složité postupy, žádné dlouhé čekání.
- Dokonale vláčný – díky správnému poměru surovin zůstane krásně měkký.
- Přizpůsobitelný recept – můžete přidat ořechy, sušené ovoce nebo třeba čokoládové kousky.
Tip na závěr
Chcete, aby byl beránek ještě slavnostnější? Přelijte ho rozpuštěnou čokoládou nebo ozdobte marcipánovými detaily. Tak jednoduché, tak dobré!
Fajnstyl.cz